På nya di.se kommer vi att ha en så kallad continuous scroll, alltså en läslista i varje artikel. När en besökare går in på en artikelsidan så laddas fem artiklar in. De första är givetvis den som besökaren klickat på (via sajten, Google eller sociala medier. De fyra nästkommande är olika för alla besökare och väljs ut utifrån vad besökaren läst tidigare och vad andra som också läst samma artiklar läst mest. 

IMG_5888

Vad tycker du om läslistor på nyhetssajter?

Vill du testa nya di.se? Anmäl dig här

 • lunjoc

  Sorry DI, SVD införde detta för ett tag sedan och jag kan konstatera att denna nymodighet inte passar mitt sätt att använda läsa och navigera. Jag öppnar t.ex. hellre separata flikar med enstaka artiklar. Kalla mig baåktsträvare men hela single page paradigmen känns som en övergående fluga. Ungefär lika roligt som desktopgränssnitt med gigantiska ikoner som gör att att allt ser ut som på en surfplatta.

  • Johannes Holmertz

   Hej, vi hoppas att vi kan göra det bättre än SVD. Du får gärna anmäla dig som betatestare på http://testpilot.di.se/bli-testpilot/ så får du tillgång till betan inom kort.

 • Andreas Bylund

  Passar inte heller mitt sätt att läsa. Gillar inte alls det som SVd har gjort…..

  • Johannes Holmertz

   Som sagt, vi hoppas att vi får till det bättre. Anmäl dig gärna att bli betatestare för nya di.se på länken http://testpilot.di.se/bli-testpilot/ så får du testa och se hur vi tänkt och gärna komma med förlag hur vi kan göra det bättre.