På måndagen skickades den första omgången inbjudningar till betasajten ut till prenumeranter. Vi har fått ett positivt gensvar från användarna, tack för de uppmuntrande orden. Vi tänkte i detta inlägg sammanställa en lista på vanliga frågor och svar.

 

Sidan känns inte färdig

Det är helt riktigt, den är inte färdig. Vi arbetar hela tiden med nya funktioner, uppdaterar befintliga funktioner och pillar på designen. Vissa större, kommande funktioner har vi valt att lägga ut som plattor, exempelvis ”börsen just nu”. Det är en tänkt tjänst som ska spegla vad som är aktuellt på börsen. Vi skulle gärna höra mer vad ni har för önskemål och förväntningar på en sådan tjänst.

Sidan känns gammal

Beta.di.se uppdateras löpande under dagen, men inte lika frekvent som befintliga di.se. Men vi försöker i möjligaste mån spegla det aktuella nyhetsläget på betasajten.

Jag hittar inte det [aktien, artikeln, tjänsten] jag söker

Söket är ännu så länge väldigt enkelt, det ”enda” man hittar är artiklar och inte aktiekurser, tjänster eller sektioner. Vad förväntar du dig att hitta när du söker? Hjälp oss att bygga en söktjönst du har användning för.

Känslan är fortfarande lite ”papperstidning” på platta. Känns inte som man utnyttjar de tekniska ”mermöjligheterna”. Länkar till videointervjuer, fördjupad grafik , länkar mm mm.

Arbetet med nya Di.se är bara i sin linda. Hittills har det mest handlat om att få upp den grundläggande infrastrukturen på sajten. Framåt sommaren hoppas vi kunna ha en stabil grund som vi kan bygga vidare kring. Det är då innovationen börjar. Vi har många idéer om hur vi ska utveckla det digitala berättandet på sikt. Här spelar grafik och även våra börstjänster en viktig roll. Vi får anledning att komma tillbaka till detta senare.

Jag vill se mer anpassning av innehållet. Det finns kategorier av nyhetsinnehåll som jag inte vill ha alls, och annat som jag verkligen vill veta direkt och mer om. Jag vill kunna anpassa var som visst innehåll publiceras på sidan. Mina högst prioriterade nyheter skall hamna överst eller i en speciell kolumn/del av sidan. Jag vill kunna anpassa vilka tickers som presenteras för mig…

Vi tror på individanpassning av innehållet på Di.se och kommer att bygga flera mer personaliserade tjänster, bland annat bevakningar av antingen enskilda taggar, händelser, eller paketerade bevakningar anpassade efter personliga intressen. Vi har även teknik som kan föreslå bevakningar utifrån ditt surfmönster.

Vi har även diskuterat ytor på sajten där det anpassade materialet ska kunna visas upp, och en ”personlig” sida med personliga flöden etc.

Vi är dock fortfarande av uppfattningen att redaktörsskapet är en av våra viktigaste tillgångar, så helt individanpassad kommer sajten inte bli. 

Jag saknar mina aktielistor och mina utvalda index. Tidigare fick jag allt på min bevakningslista, snabbt och enkelt.

Vi håller på att se över bevakningstjänsterna och de kommer i en ny version i framtiden.

Jag saknar kommentarerna

Vi håller på att se över hur vi ska ha kommentarer på nya Di.se. Vi har i dagsläget valt att stänga av kommentarerna även på befintliga di.se på grund av tekniska skäl.

 

Vill du också testa nya Di? Anmäl ditt intresse för att bli betaanvändare här.

 • Ola Gustafsson

  hej,
  provar betan det verkar lovande
  en fråga, ramlar man in i gamla DI ibland?
  det ser ut så i adressfältet.
  Mvh /Ola