Vårt ett år gamla utvecklingsteam här på Di har hittills byggt tre nya produkter; Di Weekend, Di Digital och Di Play. Det har varit nya, litet mindre sajter som vi kunnat bygga som fristående små lösningar. Men nu står vi inför en ny och spännande utmaning – att bygga om befintliga di.se.

Traditionellt finns det två sätt att bygga om en sajt – byta ut delar i den gamla sajten en efter en, eller satsa på att få ut en helt ny sajt med ny design och nya funktioner. Det finns fördelar och nackdelar med båda angreppssätten. Att byta ut delar är säkrare, men mer tekniskt komplext. Man kan inte göra speciellt stora designförändringar eftersom det skär sig med nuvarande design. Att istället bygga en helt ny sajt ger full frihet designmässigt, men det är riskabelt. Det tar tid och blir en stor omställning för användaren när sajten väl är klar. Risken är också att vi bygger saker som användaren inte efterfrågar eller använder.

Eftersom ingen av de traditionella sätten känns optimalt började vi fundera på om det finns något sätt att plocka russinen ur kakan. Det var då idén om en betasajt dök upp. Vi vill bygga en helt ny sajt, öppet och tillsammans med användarna. Vi vill visa vad vi byggt och tala om för er vad vi ska bygga framöver. Vi vill ge er möjligheten att tycka till och komma med åsikter och förslag medan vi faktiskt sitter och arbetar med sajten, inte i efterhand när det kanske redan är försent.

Det här betyder att Nya Di kommer att byggas upp bit för bit på adressen beta.di.se. Vi kommer att testa olika layouter, olika funktioner, olika sätt att visa nyheter. Vi kommer att lägga ut förändringar flera gånger om dagen. Senaste Nytt-listan kan ligga på ett helt annat ställe på eftermiddagen än den gjorde på morgonen. Vi hoppas att ni vill engagera er och berätta för oss hur ni vill läsa era nyheter. Häng med oss på resan att utveckla Sveriges bästa affärssajt!

Anmäl dig till att bli beta-testpilot!