På veckans agenda för utvecklingsteamet står taggsidor. Taggar och taggsidor är ett etablerat sätt för redaktioner att sätta etiketter på artiklar och därigenom samla alla artiklar om ett ämne.

Vi har liknande sidor på nuvarande di.se, exempelvis Ericssons etikettsida. Den typen av sidor har i dagsläget begränsat med direkttrafik, men de är kopplade till våra bevakningstjänster. Taggar är också ett stort stöd för redaktörer att hitta relaterade artiklar att göra länkar av eller bygga upp puffpaket.

Taggade artiklar ligger också till grund för ett flertal funktioner för att visa upp relaterad vidareläsning. Hur vi tänker om vidareläsning kommer vi att skriva mer om i ett annat inlägg.

Den taggsida som byggs denna vecka är en grundläggande variant som bara listar samtliga artiklar i kronologisk ordning (senast överst). Den kommer sedan byggas ut med ny funktionalitet, till exempel att kunna lägga till bild, ingress samt välja ut de viktigaste artiklarna för att visa upp dem på ett mer tydligt sätt.

Vad tycker du om taggar, är det något du tittar efter i en artikel? Går du någonsin till en taggsida för att läsa mer om ett bolag eller ämne?

Läs mer om hur tidningshus tänker om taggar (på engelska)

Anmäl dig här för att bli testpilot